Cara Selamat Untuk Membuang Biji Kolesterol Xanthelasma Di Kelopak Mata

Kelopak mata merupakan permata yang menyerlahkan kecantikan seseorang tidak kira para lelaki mahupun wanita. Tetapi apabila timbulnya biji kolesterol di kelopak mata, Ia perlu diberi perhatian. Meskipun ia bukan sesuatu yang menyakitkan, tetapi ia mungkin petanda awal penyakit yang merbahaya seperti penyakit jantung dan lain-lain masalah kesihatan. Sebab itu jangan diambil mudah dan perlu segera dapatkan konsultasi dari Doktor. Tambahan pula bila lemak berkumpul di kelopak mata membentuk kantung akan membuat penampilan nampak buruk dan menganggu penampilan yang asalnya sempurna.
Xanthelasma ini tidak menyakitkan dan juga tidak menyebabkan gatal-gatal. Namun Xanthelasma ini sangat aktif dan mampu membesar dalam masa singkat. Ia mungkin akan menghalang penglihatan jika benjolan lemak itu tumbuh cukup besar dan pastinya akan menjejaskan penampilan.
TIDAK BERBAHAYA TETAPI IA BOLEH MENGANGGU PENAMPILAN ANDA & IA AKAN JADI BESAR KALAU TAK DIBUANG
JANGAN ABAIKAN MASALAH XANTHELASMA DI MATA SEBELUM KENALI PUNCANYA

Apakah Xanthelasma?

Xanthelasma adalah biji atau bintik kolesterol di sekitar mata. Untuk mudah faham, biji kolesterol ini adalah pengumpulan lemak di kulit. Ia terjadi apabila tahap 'kolesterol jahat' sudah terlalu tinggi dalam badan. Pengumpulan lemak ini sering terjadi di bahagian kelopak mata atas, bawah dan juga bahagian kelopak mata yang paling dekat dengan hidung. Xanthelasma ini selalu muncul pada kulit orang yang berumur 40 tahun atau 50 tahun keatas dan kebiasaannya pesakit adalah wanita.

Penyebab Xanthelasma?

Menurut kajian, 50% punca utama pesakit Xanthelasma adalah disebabkan tahap kolesterol yang tinggi. Selain itu, risiko anda untuk mengalami penyakit Xanthelasma juga akan semakin tinggi jika anda memiliki faktor-faktor seperti berikut :
 • Tahap Kolesterol Tinggi
 • Menghidapi penyakit obesiti
 • Menderita masalah penyakit tekanan darah tinggi
 •  Menghidapi penyakit kencing manis
 • Perokok

Walau bagaimanapun, tidak semua punca Xanthelasma adalah disebabkan penyakit. Ia boleh juga berpunca dari faktor genetik dan ciri-ciri fizikal itu sendiri. Oleh itu jika anda mendapati sebarang benjolan biji kolesterol di sekeliling mata, segera lah dapatkan pemeriksaan perubatan secepat mungkin.

DAPATKAN BANTUAN DOKTOR
KONSULTASI SECARA ONLINE
HARI INI!
Kongsikan masalah anda pada kami

Pakar Kecantikan Kami Sedia Membantu

SECARA UMUMNYA, TIDAK ADA UBAT-UBATAN ATAU PRODUK YANG BOLEH MENGATASI XANTHELASMA MELAINKAN CARA INI

Bagaimana kalau dah kurangkan level kolesterol?

Maaf kami cakap, walaupun dah menurunkan tahap kolesterol, Xanthelasma tidak akan hilang dengan sendirinya. Ia akan kekal di mata kita dan juga tidak ada ubat-ubatan atau produk mampu mengatasinya. Xanthelasma hanya boleh hilang dengan beberapa rawatan medikal aesthetic yang berteknologi moden sahaja dan rawatan ini hanya boleh dilakukan oleh Doktor Pakar Kecantikan yang bertauliah. Sebab itu lebih baik dapatkan saranan doktor pakar dahulu dan jangan mudah terpedaya dengan produk yang mengatakan mampu hilangkan Xanthelasma.

Apakah cara untuk hilangkan Xanthelasma?

Xanthelasma hanya boleh dihilangkan dengan beberapa rawatan dari Klinik Aesthetic sahaja. Kaedah rawatan yang disyorkan adalah rawatan Laser kerana ia adalah yang paling mudah, cepat dan berkesan untuk membuang biji kolesterol atau Xanthelasma. Rawatan ini tidak menyakitkan, ia bertujuan untuk memecahkan lapisan kulit luar biji kolesterol untuk membolehkan isinya dikeluarkan. Rawatan ini juga hanya boleh dilakukan oleh Doktor Pakar Kecantikan yang bertauliah. Jangan sesekali mencuba untuk melakukannya sendiri kerana anda boleh terkena jangkitan bakteria dan boleh merosakkan kulit wajah.
JANGAN MUDAH-MUDAH BELI PRODUK ATAU UBATAN UNTUK SAPU DI BIJI KOLESTEROL

Atasi Masalah Xanthelasma Dengan Pakar Kecantikan Marissa Aesthetic

Kenapa buat Rawatan Di Marissa?

>Marissa Aesthetic & Wellness merupakan Klinik Estetik yang menjadi Pilihan Utama di Malaysia dan telah beroperasi sejak tahun 2006. Kami ada lebih 11 cawangan di Seluruh Malaysia dan ribuan testimoni serta pelanggan yang telah berpuas hati dengan rawatan ini.

>Berpengalaman lebih 15 tahun dalam menawarkan pelbagai rawatan lengkap yang berkualiti dan telah menghasilkan kesan yang menakjubkan pada ribuan pelanggan.

>Rawatan dikendalikan oleh Doktor Pakar. Prosedur sangat rapi dan teliti.

>Pakar Kecantikan Marissa Aesthetic & Wellness sangat mesra, cekap, berpengalaman dan boleh membantu memberi konsultasi tepat terhadap masalah yang di hadapi.

>Treatment yang Selamat & Berkesan

>Alatan medikal yang lengkap dan berteknologi tinggi.

Dr. Rushmini Maris
YES! KAMI BOLEH MEMBANTU ANDA.

Apa yang akan anda rasai selepas rawatan ini?

 • Biji Kolesterol Xanthelasma telah dibuang
 • Mata kelihatan lebih cantik dan berseri
 • Mata rasa lebih selesa dengan ketiadaan biji kolesterol
 • Sesi rawatan yang tidak merasakan sakit
 • Boleh kembali memakai alat kosmetik
 • Keyakinan diri semakin bertambah dan tidak rasa malu lagi

RAWATAN UNTUK ATASI MASALAH XANTHELASMA DI MARISSA AESTHETIC

KAEDAH LASER

 • Rawatan yang paling berkesan adalah rawatan Laser. Menggunakan kaedah laser yang dipancarkan ke bawah kulit dan mampu memecahkan biji kolestrol membolehkan isi kekuningan lemak keluar.

 

KAEDAH SURGERI

 •  Menggunakan kaedah tradisional dimana Doktor pakar akan menggunakan pisau untuk membuang biji kolesterol atau Xanthelasma secara kekal dan kesan biji kolesterol di mata akan dibentukkan semula.
TAMATKAN KERISAUAN ANDA HARI INI!
MARISSA AESTHETIC ADA SOLUSINYA
ADA LEBIH 9,575 TESTIMONI & RIBUAN PELANGGAN YANG TELAH BERPUAS HATI DENGAN RAWATAN INI

Apa Kata Mereka?

Saya mengalami masalah Xanthelasma ni sejak berusia 43 tahun. Sekarang dah nak masuk 45. Malu rasa setiap pagi nak masuk office. Macam macam krim dah pakai tapi tak ada perubahan. Sama je. Alhamdulilah tiba-tiba tergerak hati nak buat rawatan di Marissa Aesthetic. Sekarang mata dah cantik =)
Puan Nora
Pelanggan Marissa Aesthetic
Selepas rawatan saya kerap belek-belek mata saya disebabkan biji kolesterol dah hilang dan bahagian mata saya kembali seperti orang biasa.
Puan Ainun
Pelanggan Marissa Aesthetic
BAYANGKAN BIJI KOLESTEROL ANDA YANG TELAH ADA SELAMA BERTAHUN-TAHUN AKAN HILANG SEPERTI MEREKA
JOM MILIKI MATA YANG CANTIK & MENAWAN WALAUPUN ANDA TELAH BERUSIA 79TAHUN
Pakar Kecantikan Kami Sedia Membantu
Bilangan Pelanggan Yang Berpuas Hati Dengan Rawatan Ini
2 0
Kongsikan masalah anda pada kami

Dapatkan Konsultasi Online Hari Ini!

Disclaimer: Marissa Aesthetic cannot guarantee specific results. All results, the recovery process and general satisfaction of the surgical procedure may vary from one person to another. Terms and condition apply.