WAJAH LEBIH TEGANG DAN AWET MUDA TANPA KEDUTAN KETARA. RAWATAN ANTI KEDUTAN HANYA MENGGUNAKAN BENANG SEMULAJADI

 • Menaikkan Semula Marionette Line (Smile Line)

  Kedutan Pada Smile Line Pada Bawah Bibir Boleh Membuatkan Anda Kelihatan Tua Daripada Usia Sebenar

 • Kedutan Pada Nasolabial Fold

  Kedutan Nasolabial Fold Adalah Kedutan Pada Tepi Hidung Apabila Seseorang Senyum

 • Mengurangkan Kedutan Halus Tepi Mata

  Kedutan Halus Tepi Mata Akan Mula Kelihatan Awal 30an

 • Mengurangkan Gelebeh Pada Rahang

  Otot SMASH pada pipi dan kawasan leher yang menggeleber dapat dikurangkan

KAEDAH ANTI AGING TANPA PEMBEDAHAN DAN TIADA PARUT KEKAL HASILNYA ANDA TAMPIL AWET MUDA LEBIH PANTAS

Kedutan pada wajah boleh berlaku atas pelbagai faktor, walaupun faktor utama nya adalah kerana peningkatan umur, masih banyak lagi faktor lain yang boleh menyebabkan berlakunya kedutan pada wajah. Antara faktor lain adalah waktu tidur dan rehat yang kurang mencukupi, kurang hidrasi (pengambilan air seharian yang tidak mencukupi dengan keperluan tubuh).

MASALAH KEDUTAN SERING BERLAKU SEKITAR MATA, TEPI PIPI(MARIONETTE LINE), DAHI, DAN KEDUTAN PADA LEHER

Proses penuaan menampakkan kulit menjadi lebih cepat berkedut atau menua yang mungkin tidak melambangkan usia sebenar. Ada yang baru umur 40an tetapi wajah lebih berkedut daripada yang berusia 50an. Ini bergantung kepada penjagaan kulit dan faktor pemakanan juga adalah sangat penting. Pengambilan kafien yang berlebihan juga boleh menyebabkan kulit kendur

OTOT SMASH YANG TERLETAK PADA PIPI HINGGA KE DAGU AKAN DI ANGKAT MENGGUNAKAN KAEDAH KHAS

Keadaan wajah kita merangkumi struktur tulang dan otot muka. Apabila usia meningkat kulit turut mengalami perubahan dengan kandungan kolagen yang semakin menyusut dan menyebabkan berlakunya kedutan pada wajah. Jalinan kolagen yang sedikit dan tidak kukuh membuatkan kulit menurun, tidak lagi anjal dan tegang. Otot juga mula mengalami kesan penuaan, kedutan dan melendut menimbulkan garisan kecil atau garisan dalam yang menghala ke bawah.

KENAPA DI NAMAKAN TEKNIK SERDEV?

Teknik Serdev dicipta oleh seorang pakar berbangsa Bulgaria bernama Dr Nicholay Serdev. Serdev telah di praktikan di Malaysia Oleh Dr Rushimini Maris (Pakar Estetik sejak 15tahun lalu). Teknik ini menggunakan benang khas (juga dipanggil benang kolagen) bagi mengangkat wajah.

APAKAH KELEBIHAN TEKNIK INI?

Hasilnya wajah akan menjadi lebih tegang dan tampak jauh lebih muda dari usia asal seseorang. Dengan teknik Serdev ini seseorang tidak perlu tinggal di hospital dan menjalani pembedahan yang meninggalkan parut kerana ia mengangkat wajah dengan teknik khas melalui lubang yang sangat kecil.

APAKAH SERDEV FACELIFT

Teknik Serdev dicipta oleh seorang pakar berbangsa Bulgaria bernama Dr Nicholay Serdev. Teknik ini menggunakan benang khas (juga dipanggil benang kolagen) bagi mengangkat wajah. Hasilnya wajah akan menjadi lebih tegang dan tampak jauh lebih muda dari usia asal seseorang. Dengan teknik Serdev ini seseorang tidak perlu tinggal di hospital dan menjalani pembedahan yang meninggalkan parut kerana ia mengangkat wajah dengan teknik khas melalui lubang yang sangat kecil.

BAGAIMANA RAWATAN SERDEV DILAKUKAN

Benang akan dimasukkan bawah kulit. Benang yang tertinggal di dalam kulit (galeal), hujungnya yang terkeluar akan ditarik 45 darjah kemudian diikat. Kaedah yang sama akan dilakukan kepada bahagian kening di sebelah lagi. Hasil tarikan 45 darjah itu akan mengangkat kulit wajah dan galeal sehingga menjadikan wajah lebih tegang, menaik dan menirus di bahagian dagu. Jarum benang tidak akan kelihatan apabila bahagian hujung yang diikat akan digunting. Benang akan tertarik ke dalam dan menyerap ke dalam kulit dalam tempoh dua minggu serta kekal di dalamnya.

KELEBIHAN RAWATAN SERDEV

Kesan teknik serdev dapat dilihat dengan serta-merta dan hasilnya bertahan sehingga sepuluh tahun. Doktor terlatih Marissa mengambil masa selama lebih kurang sejam untuk melakukan rawatan teknik Serdev ini. Berbeza dengan rawatan lain, teknik Serdev ini tidak menyakitkan.

Ia tidak memerlukan masa yang panjang dan tidak memerlukan pembedahan. Hasilnya amat memuaskan. Ia boleh digunakan untuk mengangkat kening, pipi dan juga menegangkan kawasan rahang. Rawatan ini juga dicipta untuk mengurangkan kenduran di wajah dan bahagian-bahagian badan yang menggeleber.

KEISTIMEWAAN SERDEV

Selepas melakukan rawatan ini, pelanggan akan mendapatkan wajah yang tegang dan mantap tanpa perlu tinggal lama di wad. Mengambil masa selama sepuluh minit hingga setengah jam (bergantung bahagian anggota badan), pelanggan tidak akan berasa sakit. Kaedah kecantikan terkini ini sangat ringkas kerana hanya menggunakan benang dan jarum. Mungkin bagi anda ia pelik kerana kebiasaannya prosedur ini digunakan untuk menjahit butang baju. Tidak perlu khuatir kerana teknik ini dijamin selamat, berkualiti, berkesan, tiada kesan sampingan, tidak kelihatan kesan teknik berkenaan. Produk yang digunakan juga halal kerana ia benang berasaskan tumbuh-tumbuhan.

Tips: Jika anda tidak mempunyai masa yang panjang untuk melakukan rawatan kecantikan, anda boleh mencuba rawatan ini yang sangat ringkas. Rawatan yang hanya beberapa minit ini membuatkan wajah anda tegang tanpa disedari oleh orang lain. Tahu2 je dah cantik!

PAKAR SERDEV DI MALAYSIA SELAMA 15TAHUN

PAKAR DALAM BIDANG ANTI-PENUAAN

MEMILIKI 10 PUSAT ESTETIK SELURUH MALAYSIA

WAJAH MENJADI LEBIH ANJAL DAN KELIHATAN LEBIH MUDA SELEPAS RAWATAN SERDEV

KEKAL AWET MUDA TANPA MASALAH KULIT KENDUR

Puan Norli, 45tahun
Rawatan Berbaloi & Berkesan Rawatan !!!
Puan Norli, 45tahun
Puan Rashidah, 55tahun
Alhamdulillah berpuas hati dgn rawatan di Marissa Aesthetic..selepas satu kali sesi pipì dh kurang sagging dan kulit pun nmpk lebih firm.
Puan Rashidah, 55tahun
Puan Asma, 53tahun
Rawatan ini sgt sesuai bg sesiapa yg berumur 30 ke atas kerana apabila kolagen berkurangan pipi akan start nmpk sagging dan berkedut..lepas rawatan ini hasil nampak muda
Puan Asma, 53tahun