ADAKAH PIGMENTASI ATAU JERAGAT BERPUNCA DARI FAKTOR KETURUNAN?

Pigmentasi adalah tompok-tompok hitam dimuka atau lebih dikenali sebagai jeragat.

Pigmentasi adalah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya tetapi kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat, selain menjejaskan penampilan individu. Tompokan hitam atau pigmentasi pada kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang bertapak secara berkelompok di beberapa bahagian badan, wajah dan leher. Masalah pigmentasi adalah seperti melasme, freckles atau solar lentigenes. Kebiasaannya jeragat menyerang wanita pertengahan umur seperti 40 tahun ke atas. Tetapi tidak mustahil golongan awal 20-an juga berdepan dengan masalah ini berikutan jeragat juga berpunca daripada faktor genetik.

Dengan teknik white melanin di mana melanin yang aktif akan dikurangkan aktivitinya menjadikan kulit lebih cerah dan sekata

 
 Kelebihan Teknik Ini:
  1. Hapuskan pigmentasi dalam masa 14 hari
  2. Masalah pigmentasi tidak berulang kembali
  3. Mematikan akar jeragat
  4. Produk viral yang lulus KKM dan mempunyai sijil halal
  5. Rawatan saintifik dan terbaik hasil formula pakar kami DR RUSHMINI

HUBUNGI KAMI SEKARANG!!

    Nama Penuh (*)

    No. Tel Bimbit (*)

    Emel (Jika ada)

    HUBUNGI KAMI SEKARANG

    Dengan Marissa Aesthetic anda akan mendapat:
     
    • Tawaran konsultasi PERCUMA dari pakar Marissa Aesthetic
    • Scan muka secara 3D dengan hanya RM50 ( harga sebenar RM150) dan
    • Free Gift bila hadirkan diri di cawangan Marissa Aesthetic berdekatan.


    KETAHUI PUNCA JERAGAT DI WAJAH ANDA DENGAN KONSULTASI PERCUMA HANYA DI MARISSA AESTHETIC

    JENIS RAWATAN PIGMENTASI DI MARISSA

    Rawatan pigmentasi dari Marissa merangkumi laser marissa, platelet rich plasma, microdermabrasion dan lain-lain. Hasil yang didapati pelanggan adalah tahan lama, berkualiti tinggi, kesan serta merta dan yang penting tidak menyakitkan.

    LASER MEDLite

    Apabila Laser Marissa dipancar, ia akan memecahkan pigmen menjadikan kulit tampak bersih dan cerah. Kebaikan lain menggunakan Laser Marissa adalah kulit akan mengalami peningkatan kolagen membuatkan kulit akan tampak semakin muda.

    REJUVENASI KULIT PRP

    Pigmentasi terhasil disebabkan oleh gangguan pada sistem melanocyte kulit kita. Apabila melanocyte menjadi aktif ia mengeluarkan banyak pigmen yang dinamakan melanin. Melanin yang banyak dan berkelompok menyebabkan kulit tampak hitam dan kusam. PRP membantu menstabilkan aktiviti melanocyte. Ia membuatkan masalah pigmentasi menjadi terkawal.

    MICRODERMABRASION

    Prosedurnya akan melalui proses lelasan/sedutan bahagian kulit paling luar untuk membuang sel-sel kulit mati, white head, black head, jerawat sekaligus menjadikan kulit bersih licin, serta cerah berseri. Microdermabrasion juga merupakan salah satu rawatan untuk skin rejuvenation yang bermaksud proses peremajaan kulit. Ia bertujuan untuk mendapatkan kulit sihat, segar dan nampak cantik.

    HUBUNGI KAMI SEKARANG

    TESTIMONI BERJAYA!

    Puan Nora

    “Setelah menjalani rawatan, kulit saya semakin bersih dan saya tidak perlu lagi untuk menggunakan mekap yang tebal. Saya sangat gembira kerana saya dah tak perlu pakai pelbagai jenis produk lagi. Kulit juga menjadi bersih dan cantik secara semulajadi.”

    Puan Jamilah

    “Tak sangka kulit saya makin cerah dan tona makin sekata. Tak sia sia saya berulang alik dari ipoh ke shah alam untuk buat rawatan anti-pigmentasi ni. Tak payah risau dah nak pakai mekap tebal semata nak cover jeragat.”

    Cik Sarah

    “Saya makin confident nak berhadapan dengan client, muka dah tak kusam macam dulu. Bila mekap simple pun nampak berseri sebab kulit dah makin cerah.”

    Isi Borang Untuk Tawaran Konsultasi Percuma

      Nama Penuh (*)

      No. Tel Bimbit (*)

      Emel (Jika ada)