MATA CANTIK BY MARISSA : MENGHILANGKAN EYEBAG DAN MENEGANGKAN KULIT KENDUR DI LINGKARAN MATA! HASILNYA MATA KELIHATAN MENAWAN DAN MEMBUATKAN ANDA TAMPIL LEBIH MUDA!

Masalah eyebag seringkali berlaku kepada sesiapa saja tanpa kira umur dan jantina. Namun, ia lebih cenderung berlaku apabila usia semakin meningkat. Ini disebabkan struktur tisu dan otot yang menyokong kelopak mata semakin kurang kestabilannya.

 

Kulit di sekitar mata menjadi kendur dan lemak juga akan turun ke bahagian bawah mata. Yang lebih memburukkan keadaan ialah apabila cecair berkumpul di bawah mata.

 

Masalah ini menyebabkan mata kelihatan sembap dan seakan-akan ada kantung di bawah mata. Kantung ini akan kelihatan bengkak sedikit terutamanya selepas menangis.

 

Punca Eyebag Terjadi

1. Keturunan/Genetik

Salah satu punca eyebag adalah disebabkan keturunan ataupun genetik. Jika dalam keluarga memang ada lingkaran mata gelap, kemungkinan besar ia akan diwarisi kepada kita. Dan bergantung juga kepada jenis kulit. Jika kulit nipis, memang jelas nampak bayang-bayang bawah mata.

2. Keletihan/ Stress

Waktu tidur yang kurang, terlalu lama di depan komputer, handphone atau tv akan menimbulkan keletihan pada mata dan poor circulation bawah mata sehingga akhirnya menyebabkan lingkaran di bawah mata bengkak dan hitam.

3. Faktor Penuaan

Semakin tua usia seseorang, maka kolagen sekitar mata akan menurun sehingga kulit jadi menipis. Hal ini menimbulkan bayangan hitam sekitar mata sehingga mata tampak sayu, kurang segar dan penampilan tampak lebih tua.

Kaedah Rawatan Bagi Masalah Eyebag dan
Eyelid Sagging : Kaedah Blepharoplasty

Blepharoplasty adalah kaedah untuk membuang eyebag secara kekal dan kelopak mata dibentukkan semula. Terdapat dua jenis blepharoplasty iaitu belpharo eyelids (bertujuan membentuk lipatan kelopak mata) dan blepharo eye baggy (bertujuan menghilangkan kantung mata dan kedutan bawah mata). Lebihan kulit dan jaringan lemak di kelopak mata (eyelid) atau kantung mata (eyebag) akan dibuang. Eyelid atau eyebag yang dirawat akan beransur ansur pulih selama 2 minggu setelah rawatan dijalankan. Hasil blepharoplasty akan bertahan 5 hingga 7 tahun tergantung dengan gaya hidup seseorang.

Kelebihan Rawatan Di Marissa

  • Tidak Menyakitkan

  • Tidak Membahayakan Kesihatan

  • Hasil Serta Merta

  • Tahan 5 hingga 7 tahun

  • Menutup Kedutan Yang Ketara

  • Mencantikkan Struktur Lingkaran Mata

  • Menghilangkan Lekuk Yang Tidak Sekata

     

Testimoni Marissa

Hidayah, 35 tahun

Sebelum ni muka nampak kusam dan lesu bila ada eyebag dan dark circle. Kulit dekat area mata pun berkedut.
Lepas buat rawatan eyebag, kedut dekat lingkaran mata pun dah takde.

Wahida, 50 tahun

Masa umur akhir 30 an, eyebag dah mula nampak tapi tak teruk sangat. Bila dah makin meningkat usia,
eyebag saya makin teruk macam orang tak cukup tidur. Kini saya tampil lebih yakin selepas buang lemak pada kantung mata.

WAJAH KELIHATAN LEBIH BERSERI! DAPATKAN RAWATAN EYEBAG DI MARISSA AESTHETIC, ISI BORANG DI BAWAH.

Error: Contact form not found.