Rawatan Laser Pertumbuhan Rambut

RAMBUT GUGUR SAMPAI BOTAK? RAWAT DENGAN LASER PERTUMBUHAN RAMBUT DI MARISSA AESTHETIC

BINI MEMBEBEL RAMBUT BOTAK TENGAH , RIMAS DENGAN RAMBUT YANG GUGUR !!

JANGAN RUNSINGG JANGAN PASRAHH !! KAMI ADA JALAN YANG MUDAHHH UNTUK BANTU ANDA SEAWAL 7 HARI !!

 • Merangsang pemulihan tisu kulit kepala/akar rambut yang rosak

 • Melancarkan peredaran darah di kulit kepala

 • Rambut tumbuh lebih sihat dan lebat

 • Tampil lebih berkeyakinan cantik/tampan

 • Kulit kepala lebih sihat tanpa kelemumur

MENGAPA MAHU BAYAR LEBIH? DAPATKAN HARGA PROMOSI, TEMPAH ONLINE SEKARANG!!

SELAMAT TINGGAL RAMBUT GUGUR !

Masalah keguguran rambut di kalangan orang pertengahan umur, bermula dari akhir tahun 30-an, kedua-dua lelaki dan wanita, kerana ia telah menjadi perkara biasa. Berkemungkinan besar disebabkan tahap pemakanan yang lebih rendah, tahap hormon yang tidak stabil dan laser deteriorating. Sekarang kualiti alam sekitar juga telah digunakan untuk merawat rambut yang berkenaan, untuk mengembalikan fungsi saluran darah yang membekalkan tenaga, nutrien, hormon dan keperluan lain kepada akar rambut.

Rambut yang kekurangan zat makanan akan menjadi tebal kasar dan rapuh. Apabila rambut yang kurang nutrisi bercampur dengan nutrisi rambut yang cukup, terdapat rambut yang sihat dan bermaya bercampur dengan kasar dan rambut tidak bermaya.

Kedua-dua lelaki dan wanita mahu rambut yang cantik yang kelihatan hebat dan berseri. Masalah rambut di kalangan lelaki tidak kurang hebatnya dengan masalah rambut bagi wanita. Secara purata, lelaki mengalami masalah ini apabila berusia 30-an. Faktor hormon yang merosot memainkan peranan dalam masalah ini.

Apakah Faktor Yang Mempengaruhi Rambut Gugur? 

 • Hormon yang mempengaruhi rambut wanita
  Penurunan hormon progesteron dan penukaran esrtadiol banyak testosteron mempengaruhi kadar pertumbuhan rambut di kalangan wanita. Selain daripada kekurangan hormon tiroid membuatkan rambut tidak dapat tumbuh dengan baik.
 • Hormon yang mempengaruhi rambut lelaki
  Hormon yang mempengaruhi kesan penukaran testosteron lelaki atas hormon-hormon lain kerana aromatization. Aromatization berlaku kerana kesan toksik dalam badan seseorang.

Oleh itu , ujian darah pengesanan hormon perlu dilakukan bagi membolehkan analisis yang lebih tepat adalah baik jika ujian pemeriksaan darah dilakukan. Ujian darah dilakukan untuk melihat jumlah hormon dalam badan dan sama ada gangguan hormon ini. Selepas ujian pelanggan diberi rawatan yang betul untuk stimulasi rambut.

 • Pemakanan yang baik untuk pemakanan rambut
  Untuk mendapatkan yang baik makanan amalan pemakanan rendah karbohidrat dan tinggi dalam protein. Selain merosakkan makanan yang mengandungi ubat-ubatan hormon seperti beta-blockers harus dihentikan.

APAKAH LASER YANG MEMBANTU PERTUMBUHAN RAMBUT DI MARISSA?

Bagi mereka yang tidak tumbuh rambut, ia adalah disyorkan rawatan LLLT laser yang berkesan boleh tumbuh rambut.

LLLT laser membolehkan saluran darah kecil yang layu dan mati menjadi lebih segar dan hidup kembali. Rawatan tersebut adalah mudah dan berkesan. Ia mengambil masa kira-kira tiga bulan untuk menghasilkan keputusan yang baik.

JOM KITA LIHAT MACAM MANA RAWATAN INI DILAKUKAN?

Bagaimana Laser LLLT Pertumbuhan Rambut Berfungsi ? 

Ia adalah laser diod yang memancarkan cahaya laser dengan jarak gelombang yang amat pendek 625 nanometer sahaja. Oleh itu adalah selamat untuk digunakan pada bila-bila. Apabila laser diputarkan ke seluruh kulit kepala (bagi laluan sekitar) ia akan meningkatkan pertumbuhan kapilari mikro yang tetap tenang. Apabila ini berlaku, rambut akan mendapat nutrisi dan akan mula tumbuh perlahan-lahan.

Adakah Rawatan Laser LLLT Pertumbuhan Rambut Mampu Mengatasi Masalah Rambut Gugur ? 

Keputusan kajian terdahulu mengenai terapi laser rendah (LLLT) telah menunjukkan perubahan  pertumbuhan rambut yang dipertingkatkan. Selain itu,  terapi spa di Eropah kelihatan turut membuktikan bahawa penggunaan berkala terapi ringan intensiti rendah telah mengurangkan keguguran rambut dan mampu meningkatkan pertumbuhan rambut. Cahaya inframerah yang terpancar ke  spektrum berpotensi untuk meningkatkan kualiti dan kuantiti rambut pada kulit kepala wanita.

Dengan ini dapat meningkatkan kualiti hidup akibat peningkatan imej diri dan mungkin menunda atau mengurangkan keperluan untuk prosedur pembedahan seperti tanam rambut

KENAPA RAWATAN KAMI TERBAIK UNTUK ANDA?

 • Klinik Estetik yang diasaskan oleh Pakar Kecantikan : DrRushmini Maris

 • Klinik Estetik yang telah bertapak selama 15tahun di Malaysia

 • Rawatan tidak menyakitkan dan proses rawatan dalam masa yang singkat

 • Rawatan dilakukan oleh konsultan berpengalaman

JANGAN TUNGGU LAGI, PROMOSI ONLINE TERHAD BAGI 100 YANG TERAWAL SAHAJA!

MEREKA BERJAYA KEMBALIKAN KEYAKINAN DIRI, KINI GILIRAN ANDA

Puan Farah, 35 Tahun

Sejak umur meningkat ni, rambut dah tak sama macam zaman muda dulu. Hitam, lebat..Kalau bangun pagi tu mesti ada rambut gugur pada bantal. Apatah lagi kalau lepas cuci rambut, memang tak sah kalau tak segenggam rambut yang gugur. Selepas melahirkan anak lagi la menjadi masalah rambut gugur ni. Selepas guna produk DR R dan dapatkan rawatan laser LLLT tu rambut saya beransur lebat kembali

Razak, 55tahun

Saya pergi ke kedai gunting rambut untuk memotong rambut , sebelum orang gunting rambut saya tu dia sikat rambut saya dan dia kate banyak sangat rambut yang beruban dan gugur . Jadi saya decide untuk mencari rawatan yang bersesuaian dengan saya di dalam facebook . Alhamdulillah dari situ saya jumpa pakej rawatan yang sangat berpatutan dengan saya . Saya sangat suka dengan pakej rawatan yang diberikan . Harga sangat berbaloi baloiii

JANGAN TUNGGU LAGI, PROMOSI ONLINE TERHAD BAGI 100 YANG TERAWAL SAHAJA!

Hubungi Kami Sekarang Untuk Konsultasi PERCUMA

  Rawatan Pilihan (*)

  Lokasi Pilihan (*)

  Terms and Condition Apply

  Disclaimer: Marissa Aesthetic cannot guarantee specific results. All results, the recovery process and general satisfaction of the procedure may vary from one person to another.

  © 2015 - 2019 Marissa Health & Beauty Sdn Bhd. Hakcipta Terpelihara.